AIYO CAFE

Location:Taichung

Design :蕭群艦、紀政呈

Construction:大見室所

Area:250 m2

Project Year:2017/11~2018/02

Photographs:Hey!Cheese

#外觀立面
AIYO是一間咖啡店,基地是超過三十歲的透天厝,前身的用途是當地的街友收容中心,
東西向狹長,東向面路,算是藏身於巷弄中的老屋。因此 外觀設計上,我們盡可能維持老屋的樣貌,
不做太過喧囂的手法,僅以既有馬賽克磚漆白,以純白為底層,透過繡鐵欄杆和鐵招牌傳遞「質樸」的溫暖,結合品牌精神。

  / 

#室內設計
進入室內除了質樸風格之外,我們更在意消費者和空間的關係,我們將樓板挑空,
讓樓頂的光線引進室內,和室內植物行使光合作用,讓白天更加明亮,進入到這裡的人都能享受日光帶來的溫暖。
空間上下因此有了互動,我們更試圖引誘顧客主動上二樓用餐,消費者能體驗更棒的視覺、嗅覺及味覺感受。

  /

#材質紋理
我們盡可能讓材料回到最初的本質,如同食材般的純粹簡單。因此,吧檯使用了大量的回收舊檜木,可以看到並且摸到老木頭的肌理,壁面使用大量低彩度灰的水泥板和水泥地板,協調的融合在空間之中。
以及運用了少部分的鏽黑鐵,裡外都能傳達出「質樸」這件事。



The building is 40 years.

when we consider the design of the appearance of the building,
we as far as possible to keep the appearance of the old house, only on the original tiles painted white, try to use the embroidered iron railings and steel signs to express the “simple pure” warmth.Brand Spirit.

In addition to the simple pure style into the interior, focus on the relationship between consumers and space. We open the floor, let light from the roof into the interior, and take advantage of photosynthesis with the plant can enjoy the warmth of daylight.

Shopping Basket