雙邸記 – 曖光沛沛

Location:Taichung

Design:蕭群艦、蔡佳佑

Construction:大見室所

Area:125m2

Project Year:2020/07- 2021/01

Photographs:Hey!cheese

業主是一對年輕夫妻,考量到孩子的成長和空間彈性使用,其中一間房間規劃多功能空間,同時結合了書房、鋼琴室跟孩子遊戲區的多種機能,這個空間是家中生活的核心,能伴隨孩子不同階段成長使用。入口玄關融合古典線板,搭配地面素雅花磚,進門帶入優雅的姿態,同時運用大量「弧」軟化空間線條,並且藉由圓和弧的設計語彙,讓空間呈現獨特性。

公共區域天花設計增加了變化性,透過不同造型高度的設計,為空間引光、造景讓空間產生藝術層次,變成是以一道藝術品的方式來展現整體的光影。壁面以灰黑白色調鋪陳,簡化了視覺的接觸點,光線透過壁面特殊塗料的細緻光影變化,營造俐落、乾淨的溫潤質感。

The home owners are a young married couple, and they intend to raise their children here. Therefore, we design a multi-function room to meet various needs of their children in different stages of life. It’s a study, a piano room, as well as children’s playroom. It’s the heart of their family life.

The classical trim and simple floral tiles at the foyer bring out the elegant atmosphere. We also put in a lot of curved lines to soften the space and create unique features.

The ceiling of the public area is of different heights to introduce natural light and to create layers and variations to the space, turning the public area into an art piece. Only shades of grey, white, and black are used to paint the walls to present the simple design style. We hope to create a clear and clean ambience with the light and shadow reflected from the special coating on the walls.

Shopping Basket