大見室所辦公室 BigSense Design office

Location:Taichung

Design :蕭群艦

Assist:彭捷苡

Construction:大見室所

Area:130m2

Project Year:2021/01- 2021/04

Photographs: Weimax Studio

在尋找這間新辦公室之前,我們一直思考著設計公司結合泰式選物店的方法,空間能夠有很好的呈現,也不影響彼此營運。二種不同性質品牌,能有著相同的精神、空間傳達的舒適溫度,透過設計逐步安排,能讓人很直覺地感受出來。

動線安排上,我們將員工和客戶分開,大門進去後員工可以直接上二樓,經過刻意拉高但不至頂的樓梯扶手,不影響一樓零售行為,且也因為扶手上方的刻意脫縫,讓白天陽光透映光影進來,讓一樓空間產生不同表情。隔屏用輕薄白色鐵件弱化界定,空間彼此通透,產生一種連結,既是陳列展間也是辦公室。

這不只是一間設計辦公室,還是一家選物店,位在大馬路退縮十米的空間裡,前方庭院有大片綠意包圍著我們,室內混搭泰式元素和現代手法,希望客戶來到這裡能感受到舒適的氛圍,也在喧囂的城裡市多一些綠意的角落。

Downstairs, it is a Thai select shop, and upstairs, it is our BigSense Design office. They serve different functions but radiate the same warmth and comfort to everyone that comes here.

In order not to disturb the first floor, we separate the flow of our staff from that of our clients. Staff can go directly to our office upstairs upon entering the front door. Also, the heightened staircase rail has a slit in the middle to let through sunlight, adding some light-and-shadow changes to the first floor. The white partition wall is made of a thin metal sheet to weaken the sense of separation and strengthen the flow between different areas. It serves as a display shelf while creates an office space at the same time.

The entrance of this design office and select shop is retracted 10 meters from a busy road. We hope to provide a comfortable atmosphere to our clients with the greenery in the front yard and the modern Thai style indoors.


Shopping Basket