光圈漫遊 - 台中T宅

Location:Taichung

Design :蕭群艦

Assist:劉芷綾

Area:132m2

Project Year:2020/01- 2020/06

Photographs: Weimax Studio

業主偏好簡約的設計,同時也要考量到家中三位未滿十歲的兒童,滿足生活需求的同時,還能讓空間保有彈性。因為生活中個每個片段都獨一無二,親子互動的過程是很美好事情,因此我們創造幾個不同的開放空間增加互動性,讓親子關係更親近,彼此圍繞生活的軌跡。

從玄關進入屋內感受到的是客廳、餐廳與親子遊戲室的連貫,動線透過天花板燈帶給予指引,透過對應的書牆、展示櫥櫃和傢俱,各種自然素材的交互運用,隨著孩子成長產生出空間趣味性及層次。

材質和配色以生活感為主,原木色+白色為空間的基調,我們希望營造一種輕盈的氛圍,沒有過多的色彩或裝修元素,最後留給業主的,就是藉由他們的生活方式,揉合出業主自己喜歡的優雅風格。

The home owners prefer simple design. At the same time, they want to meet the needs of their three children under 10 year-old and cherish every moment of their life. Therefore, we use open plan design concept to help encourage parent-child interaction and enhance their parent-child relationship.

When you enter through the foyer, you can see that the living room, the dining room, and the playroom are open and connected to one another. The thin LED strip lights guide you to different areas that meet the needs of the five family members with different living habits.

We use materials and colors that are light and relaxing. Burly wood colors and white are the base tone of this house. There are no superfluous colors or ornaments, for we want the home owners to be co-creators of this space.

Shopping Basket